De Grote Pauze

Ruim zes weken kwam ons gewone dagelijks leven abrupt tot stilstand. Ongelooflijk hoe zoiets kleins als een virusdeeltje zoveel impact kan hebben. Allereerst hoop ik dan ook dat jij en je dierbaren in goede gezondheid zijn en blijven. Ten tweede ben ik benieuwd of jij het juist drukker hebt dan ooit, nu je thuiswerken combineert met het opleiden van je kinderen? Of dat je stiekem blij bent dat je in deze periode wat minder te doen hebt omdat je het voorheen gierend druk had en nu eindelijk een beetje tot rust komt? 

In beide gevallen is het nemen van rust een aanrader. Juist als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt. Wanneer je meer rust ervaart, wordt je ‘default mode network’ namelijk actief. Dit is het gedeelte van je hersenen dat zorgt voor creativiteit en probleemoplossend vermogen. Je herkent het vast wel: je staat onder de douche en krijgt ineens een heel goed idee. Of je wandelt in het bos (in je eentje en op gepaste afstand van anderen uiteraard) en bedenkt ineens een geweldige oplossing voor een situatie op je werk. 

Dit verklaart waarom je je tijdens deze Grote Pauze ineens nieuwe inspiratie kunt krijgen. Je gaat nadenken over onderwerpen waar je je voorheen niet de rust gunde. Misschien vraag je je af waarom je bepaalde keuzes maakt in je leven. Als je altijd maar doordendert, denk je daar helemaal niet over na. Dan doe je gewoon wat je altijd al deed. Maar die routine werd ineens doorbroken. NU is dan ook een goed moment om nieuwe keuzes te maken. Zonder al die afleidingen gaat dat een stuk makkelijker. Zo ben ik zelf onlangs begonnen met het schrijven van een boek. Hier droomde ik al jaren van en nu gaat het er dan echt van komen!

In de afgelopen weken hebben we geleerd anderhalve meter ruimte te geven aan anderen. Hoe mooi zou het zijn als je de komende weken jezelf de ruimte kunt geven. Ruimte in je huis, in je administratie en in je agenda. MARYmalisme is de hoeveelheid waar jij je prettig bij voelt, hoe veel of weinig dat ook is in de ogen van anderen. Ben jij toe aan een dosis MARYmalisme in jouw dagelijks leven? De komende weken organiseer ik driemaal een Masterclass MARYmalisme. Hierin help ik je op weg bij het maken van een bewuste keuze over spullen, documenten en tijd. Klik op de link van het onderwerp dat jou het meeste aanspreekt en meld je aan. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

p.s. Uit onderzoek is gebleken dat opruimen stressverlagend werkt. Je hoort het in dit radio-interview op NPO1 met mijn collega uit het bestuur van de NBPO.

Masterclass MARYmalisme: Spullen op donderdag 30 april 2020 van 16.00 – 17.00 uur
Masterclass MARYmalisme: Documenten op donderdag 7 mei 2020 van 16.00 – 17.00 uur
Masterclass MARYmalisme: Tijd op donderdag 14 mei 2020 van 16.00 – 17.00 uur

WhatsApp chat