Een plek waar teveel niet bestaat

“Ik zoek naar een plek waar ‘teveel’ niet bestaat”, zingt Stef Bos in zijn lied Minder Meer. Is dat het geheim van Expeditie Robinson, van Naar het eind van de wereld en van tiny houses? Terug naar de basis, zonder afleidingen.

Vanaf 1 januari 2019 is de serie ‘Tidying up with Marie Kondo’ te zien op Netflix. In deze serie laat de wereldberoemde Japanse opruimgoeroe zien hoe je een ongeorganiseerde woning verandert in een rustgevend thuis. Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet veel spullen nodig hebben om gelukkig te zijn. Bekijk hier de trailer.

Het zal je vast niet verbazen dat ik de 8 afleveringen al bekeken heb. Net als enkele afleveringen van Consumed trouwens… Net als Marie Kondo begeleid ik klanten in diverse situaties: bij een verhuizing, het samenvoegen van twee inboedels wanneer een stel gaat samenwonen, ruimte scheppen voordat een baby geboren wordt of het opruimen van de inboedel na het overlijden van een dierbare.

KonMari, de methode die Marie Kondo bedacht heeft, zorgt voor heel veel goede inzichten die helpen bij het verminderen en organiseren van je spullen. Een enorme aanrader is het stellen van de vraag ‘word ik hier blij van?’ (‘does it spark joy’?). Het antwoord hierop helpt je niet alleen bij het maken van keuzes over spullen maar vormt ook de basis van de rest van je leven.

Al je spullen op een grote berg op je bed leggen en urenlang achter elkaar keuzes maken omdat je anders niet kunt gaan slapen? Dat is niet altijd praktisch, bijvoorbeeld als er net een peuter met een bloedende knie voor je neus staat, je schoonouders je met een verrassingsbezoek vereren, of je halverwege geen tijd of energie meer hebt om verder te gaan. Spullen van dezelfde soort bij elkaar bewaren, zodat je ziet hoeveel je hebt, spreekt mij wel enorm aan. Je spullen bedanken voordat je wegdoet gaat mij iets te ver. Bedenken waaróm je afstand van spullen doet laat jou inzien waar je op moet letten voordat je iets nieuws aanschaft. Je ondergoed opvouwen in symmetrische pakketjes? Je kunt je tijd vast beter gebruiken. Tip: kieper het gewoon in een lade (confessions of a professional organiser 🙃).

De methode die ik heb ontwikkeld is afgestemd op jou: een mix van Marie Kondo, Julie Morgenstern, Els Jacobs en natuurlijk een flinke dosis Zaanse nuchterheid van Mary. Hiermee wordt opruimen niet eerst ‘erger’ voordat het beter wordt. Hoe intensief de begeleiding is bepalen we in onderling overleg. Doe je graag veel zelf maar kun je wel wat tips gebruiken, werk je graag samen of laat je de klus liever helemaal aan mij over? Alles is mogelijk. 

Droom jij van een opgeruimd huis waar ‘teveel’ niet bestaat? Samen maken wij dromen waar! Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daar word ik dan weer heel blij van 🙂

#ontspullen #genietmeervanminder #konmari #mariekondo #marycando #maryregelthetwel.nl

WhatsApp chat