Een Hele Mooie Pen

Toon mij je pennen en ik zeg je wie je bent

Pennen…. hoeveel heb jij er in huis? Qua spullen heb ik het thuis redelijk onder controle (maar dat zal je vast niet verbazen ☺) maar om onduidelijke reden groeit het aantal pennen gestaag. Ik koop ze nooit maar krijg ze. Van bedrijven. Met hun naam en logo erop. Maar die vallen me na een eigenlijk niet meer op. Aan zo’n gratis pen besteed je namelijk weinig aandacht. Je laat ‘m gemakkelijk slingeren. In elke tas zitten er wel een paar. Voor het geval dat.

Maar tegenwoordig gebruik ik een mooie pen. Gekregen van mijn voormalige werkgever ter ere van een behaalde opleiding. Ik had eigenlijk geen idee hoeveel zo’n pen kost. Want ik koop dus nooit pennen. Tot een van mijn klanten laatst zei: ‘Zóóó toe maar, wat een mooie pen’. Toen ging ik ‘m Googlen. Het bleek te gaan om een Hele Mooie Pen. Normaal gooi ik een pen weg als ‘ie het niet meer doet. Dit jaar heb ik voor mijn verjaardag een nieuwe vulling gekregen. Ik koester mijn Hele Mooie Pen. Hij schrijft heerlijk en ik schrijf er de meest creatieve dingen mee (althans, die illusie koester ik ook graag, haha). Het voelt heel anders dan schrijven met zo’n gratis pen, die vaak eerst op gang moet komen.

Ik realiseerde me dat pennen symbool staan voor hoe je met spullen omgaat. Zodra je ze krijgt van een dierbare, ter gelegenheid van een bijzondere mijlpaal, ben je er blijer mee dan met spullen die her en der aan iedereen gegeven worden, ter ere van zichzelf. Met bijzondere spullen ga je bijzonder om. Die laat je niet slingeren. Je repareert ze als ze het niet meer doen. Want van een Hele Mooie Pen, daar kun je blij van worden. Heel blij.

Hoe mooi is het als al jouw spullen je dat gevoel zouden geven. Als je al je ‘waardeloze’ spullen de deur uit kunt doen zodat thuis alleen de Hele Mooie Spullen over blijven. Dat gevoel gun ik jou ook. Als je het Heel Lastig vindt om daar zelf keuzes over te maken, dan begeleid ik je daar graag bij. Door het stellen van vragen, het aanleren van eenvoudige technieken en het aanwennen van nieuwe gewoontes kun jij ook blij worden. Heel Blij.

WhatsApp chat