Lentejeuk

Het voorjaar is begonnen. Lentekriebels barsten los. Heerlijk, zo’n rondje hardlopen in de ochtend. Ik ging om acht uur de deur uit, het tijdstip waarop ik voorheen in de auto zat op weg naar kantoor. In de file. Maar nu waait de wind door mijn haar, zie ik de zon door de wolken piepen, ruik ik de geur van hyacinten, zie ik een ekster over het weiland vliegen met een takje in zijn snavel en heb ik de rust in mijn hoofd om daarvan te genieten.

Ik hoor Evi’s aanmoedigingen in mijn koptelefoon. “Komaan, Marianne”, zegt Evi, “elke stap die je zet brengt je dichter naar je doel. En zo is het. Misschien hou jij niet van hardlopen. Kies je eigen doel. Het gaat erom dat het JOUW doel is. En dat je die eerste stap zet.

Waarom ik dit om acht uur ’s morgens doe? Omdat ik dat wil. Ik ben geen enig kind en ook geen peuter van 2. Ik krijg dan ook zeker niet altijd mijn zin. Maar geef eens eerlijk toe: jouw dagelijks leven zou toch een stuk leuker zijn als jij bepaalt wanneer je wat doet? Als je minder reactief wordt en meer pro-actief.

Als zzp’er heb ik zelf in de hand wanneer ik werk. Dus die klantafspraak plan ik na mijn hardlooprondje. Maar wat voor werk je doet, en wanneer, dat is jouw keuze. Ook -tot op zekere hoogte- als je in loondienst werkt. Het kan gemakkelijk zijn om op e-mails en verzoeken van anderen te reageren. Maar als je niet zelf bepaalt hoe jouw dagindeling er uit ziet, dan doen anderen dit voor jou. Daar krijg je geen lentekriebels in je buik van. Daar krijg je lentejeuk van. Of buikpijn.

Droom jij er ook van meer tijd aan de dingen te besteden die jij belangrijk vindt? Schrijf je dan nu in voor de workshop ‘EIGEN BAAS over je agenda’.

1 gedachte over “Lentejeuk”

  1. Wat heb je altijd leuke teksten! Ik heb heel veel vrijheid, in mijn werk en dat is voor mij veel belangrijker, dan bijvoorbeeld meer verdienen. Ik herken het.

Reacties zijn gesloten.

WhatsApp chat