The Big Bag Theory

Ja, ik weet dat het niet heel gepast is om hier tijdens Dodenherdenking op te letten, maar elke keer verbaas ik me weer over het feit dat Maxima (en voorheen Beatrix trouwens ook) een handtas bij zich heeft tijdens de kranslegging op 4 mei. Het Paleis is aan de overkant, een huissleutel heeft ze vast niet nodig en haar mobiel kan ze op dat moment toch niet opnemen, dus wat zal ze in die tas meenemen? Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. 

Uit Brits onderzoek is gebleken dat een handtas gemiddeld 40 items bevat (!). Het is dan ook niet zo gek dat veel vrouwen in hun tas moeten graven wanneer hun telefoon gaat of als ze moeten afrekenen. Misschien ben je zelf wel zo iemand. Een grote handtas kan enorm praktisch zijn omdat je lekker veel mee kunt nemen. Sleutels, een telefoon, portemonnee, make-up, maandverband, pijnstillers, een flesje water, zonnebril, zakdoekjes, agenda, chocolade, een extra paar schoenen. Zo ben je overal op voorbereid. Maar hoe erg is het eigenlijk als je dat niet bent? Als je wat lichter door het leven gaat?

Waar actieheld Angus MacGyver zich uit diverse situaties wist te redden met ducttape en een paperclip, bracht Mary Poppins hier haar enorme handtas voor mee. Veel vrouwen zijn geobsedeerd door afvallen, maar ongemerkt zeulen ze in hun handtas heel wat overbodig gewicht mee. De meeste handtassen kunnen dan ook wat meer MacGyver gebruiken en wat minder Mary Poppins. Je rug zal je er dankbaar voor zijn.

Heb jij jouw handtas al eens op de weegschaal gezet? Drie tips om snel een paar kilo kwijt te raken:

  1. Schrijf voor jezelf op wat jij belangrijk vindt om bij je te dragen (denk aan je verplichte ID-kaart of paspoort). Kies een tas die groot genoeg is om deze spullen mee te nemen maar niet al te groot. Net als thuis geldt ook hier dat hoe meer ruimte je hebt, hoe meer je bewaart. Dit is gebaseerd op de Wet van Parkinson.
  1. Haal alles uit je tas wat niet op je lijstje voorkomt. Deel je tas zo in dat je alles snel kunt vinden. Je kunt hierbij gebruik maken van een tas-organizer. Deze kun je gemakkelijk overzetten van de ene handtas naar de andere.
  1. Maak een lijstje van de pasjes je in je portemonnee bewaart zodat je snel weet welke je moet blokkeren bij verlies of diefstal. Zet een herinnering in je agenda om dit overzicht jaarlijks bij te werken. Om ruimte in je tas en portemonnee te besparen kun je veel winkelpasjes ook op je mobiele telefoon bewaren, bijvoorbeeld in apps als PasNL, Stocard of FidMe.

Ga je op vakantie, dan geldt hetzelfde principe. Bedenk vooraf waar je echt niet zonder kunt en gebruik een kleinere tas. Zo hoef je niet te sjouwen, word je creatiever in het maken van combinaties, hoef je tijdens je vakantie minder keuzes te maken, en… ook niet onbelangrijk, is je berg wasgoed na thuiskomst een stuk kleiner.

Fijne vakantie!

WhatsApp chat